آبسرد کن های دارای دیسپنسر دستگاه هایی هستند که معمولاً در ادارات، بیمارستان ها، مدارس و حتی خانه ها یافت می شوند. آب سرد کن ها می توانند جایگزین بطری های آب داخل یخچال شوند و آب خنک مورد نیاز تعداد زیادی از افراد را فراهم کنند. آبسردکن، دستگاهی است که آب آشامیدنی را سرد میکند و آن را در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهد. این آبسردکنها به آب لولهکشی وصل میشوند و مخزن آنها توسط یک شیر مجهز به شناور همیشه پر میماند و هم چنین برای آب اضافی که ممکن است در حین خوردن آب سرد پیدا شود، مستقیماً به مجرای فاضلاب وصل هستند. در این مقاله لوتوس سازان آذر می خواهیم طرز کار آب سردکن را به تفصیل ش رح دهیم. با ما همراه باشید.
معرفی قسمت های مختلف آبسردکن AFTRON
برای استفاده از این آبسردکن باید از مخزن آب استفاده کرد. یخچال ندارد و شیر آبسرد و گرم دارد. می توانید میزان سردی آب را تنظیم نموده و میزان گرمی آب در حدود 90 درجه سانتی گراد تعیین کنید که برای چای و نسکافه مناسب می باشد. در عکس زیر شکل ظاهری آن را مشاهده می کنید:
آبسردکن چگونه کار می کند؟
قبل از توضیح طرز کار آب سردکن باید گفت که آبسردکن یک محصول رایج است که در دفاتر، بیمارستان ها، مدارس و خانه ها یافت می شود. آبسردکن جایگزینی مناسب برای بطری های آب منفرد موجود در خانه ها است که یک منبع آب بهداشتی را برای گروه های بزرگ فراهم می کند. توجه داشته باشید که در حالی که همه آبسردکن ها آب سرد را تأمین می کنند، برخی از مدل ها هم آب گرم و هم سرد را تأمین می کنند. برخی از مدل ها حتی آب کافی را برای استفاده در سوپ ها یا سایر غذاهای فوری را هم فراهم می کنند.فارغ از اینکه برخی از آبسردکن ها آب گرم ارائه می دهند، دو نوع اصلی آبسردکن وجود دارد.
همچنین:
در داخل مخزن آب سرد کن مقداری آب وجود دارد که از طریق دیسپنسر به بیرون هدایت می شود. این مخزن محلی است که آب در داخل آن سرد می شود. سرد شدن آب توسط مبرد یا برق حرارتی (Thermoelectricity) انجام می شود. عملکرد آبسردکن ها برای خنک کردن آب مشابه فرآیند خنک سازی یخچال و کولر گازی است. در داخل آبسردکن ها کمپرسوری وجود دارد که حاوی یک ماده مبرد نظیر فریون است.
هر دو آبسردکن مخزن دار و بدون مخزن، آب خنک را تأمین می کنند. اما آب را از منابع مختلفی دریافت می کنند. آبسردکن های مخزن دار از یک بطری پلاستیکی بزرگ برای تهیه آب استفاده می کنند و این بطری ها می توانند در پایین یا بالای آبسردکن باشند. آبسردکن های بدون مخزن نیز به منابع با کیفیت آب توجه دارند و از خدمات تصفیه آب برای تأمین آب تمیز و واضح استفاده می کنند. هر دو نوع آبسردکن دارای سوئیچ روشن / خاموش هستند که عملکرد سرمایش و یا گرمایش دستگاه را کنترل می کند. توجه داشته باشید که مراحل کار آبسردکن را می توان در دو مورد شرح داد:
1- خنک سازی:
آبی که به آبسردکن وارد می شود، در قسمت مخزن ذخیره می گردد. آب درون مخزن از طریق فرآیند ترمودینامیکی و بواسطه مبرد خنک می شود. در واقع سیستم آبسردکن به این صورت است که از طریق یک عدد کمپرسور که در داخل دستگاه تعبیه شده است، اقدام به خنک سازی آب می کند. روش خنک سازی ان به این صورت است که گرما را از آب می گیرد. در واقع مبرد با عبور از داخل دستگاه به گاز تبدیل شده و این گاز گرمای اطراف دستگاه را می گیرد. وقتی شما از دستگاه استفاده می کنید، مخزن آن مجددا از آب پر می شود و فرایند فوق گفته مجددا تکرار می شود. اگر مخزن دستگاه خالی باشد و شما اقدام به استفاده از آن کنید، روند پر شدن مخزن و رساندن آب به دمای موردنظر چند دقیقه ای طول می کشد.
2- ترموالکتریسیته:
اما برخی از دستگاه ها هستند که از روش دیگری برای خنک سازی آب استفاده می کنند و آن روش ترموالکتریک است که از طریق روش خنک کاری بر اساس اثر پلتیه (Peltier) آب را خنک می کند. توجه داشته باشید که زمانی که جریان الکتریکی از ماده ای به مواد دیگر انتقال می یابد، اثر پلتیه رخ می دهد. اینگونه جریان از یک طرف به طرف دیگر عبور می کند و انرژی گرم شده در ماده رسانا جذب می گردد. این فرآیند به خنک شدن آب در مخزن می انجامد. به این نکته دقت کنید که آبسردکن های ترمودینامیکی اگر در مکان های گرم قرار بگیرند، نسبت به آبسردکن های سیستم کمپرسور، آب را با سرعت کمتری خنک می کنند.
نکاتی در رابطه با مصرف صحیح آبسرد کن
- لازم است که آبسرد کن را به یک پریز جداگانه متصل کنید. از اتصال دو شاخه آبسرد کن به چندراهی که لوازم برقی دیگر هم به آن متصل هستند خودداری کنید.
- در دستگاه هایی که مجهز به تأمین آب جوش نیز هستند بهتر است فقط زمانی که به آب جوش احتیاج دارید قسمت مربوط به آب جوش را روشن کنید. المنت مربوط به قسمت آ گرم 4 آمپر مصرف برق دارد و یکی از اجزای پر مصرف است در نتیجه روشن ماندن دائمی آن میزان مصرف برق دستگاه را افزایش می دهد. از طرف دیگر، روشن ماندن دائمی المنت باعث رسوب گرفتن مخزن و در نهایت سوختن المنت می شود.
- برای این که آب طعم و بوی نامطلوبی به خود نگیرد بهتر است هر دو ماه یکبار آب داخل دستگاه را به طور کامل تخلیه کنید.
- فیلتر آبسردکن بایستی هر چند وقت یکبار شستشو شود. البته این در صورتی است که فیلتر آن قابل شستشو باشد! توجه داشته باشید که اگر قابلیت تمیز کردن ندارد، حتما آن را به موقع تعویض کنید. در غیراینصورت آلودگی آن باعث ایجاد بو و طعم نامطلوب در آب می شود. فیلترهای آبسردکن بایستی هر 6 یا 12 ماه یکبار تعویض گردند.
- هر چند وقت یکبار آبسردکن را گردگیری کنید. این به خاطر این است که فرآیند خنک سازی به خوبلی تکمیل گردد.
- در صورتی که قصد شستن آبسردکن را دارید، دقت کنید که به هیچ عنوان از مواد شیمیایی به این منظور استفاده نکنید.
در این مقاله سعی کردیم همه چیز را در خصوص نحوه عملکرد و طرز کار آب سردکن بگوییم. اگر پیشنهاد یا انتقادی از تیم محتوای ما داریدف حتما در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.