تنوع و اهمیت محصول باعث تحقیق و تفحص بیشتر در مورد برند، مشاوره پیش از خرید، مقایسه محصول و… می گردد. خرید دستگاه تصفیه کننده آب خانگی از جمله محصولاتی است که نیاز به مشاوره خرید و راهنمایی دارید. برای اینکه انتخاب درستی در این زمینه داشته باشیم، می خواهیم نحوه انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی را به تفصیل برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.
دستگاه تصفیه آب زیر سینکی یا رومیزی؟
اولین نکتهای که خریدار دستگاه تصفیه آب با آن روبرو میشود، انتخاب میان دو مدل دستگاه تصفیه آب خانگی زیر سینکی و دستگاه تصفیه آب رومیزی است. دستگاه تصفیه آب زیر سینکی در درون کابینت آشپزخانه نصب میشود و خروجی آب تصفیهشده توسط شیر برداشتی که در کنار شیر آب آشپزخانه نصب میشود، از دستگاه خارج میشود؛ اما دستگاه تصفیه آب رومیزی بر روی کابینت قرار میگیرد و از لحاظ ظاهری معمولاً به گونه ای طراحی شده تا هماهنگی کاملی با سایر لوازم آشپزخانه نظیر یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و … داشته باشد. این دو در توانایی برای تصفیه تفاوت چندانی با هم ندارند و این بستگی به انتخاب و سلیقه شما دارد که کدام یک را انتخاب کنید!
موارد مهم در انتخاب دستگاه تصفیه آب
در انتخاب دستگاه تصفیه آب نکاتی وجود دارند که توجه به آنها می تواند کمک زیادی به شما در جهت خرید درست محصول داشته باشد. در ادامه به ذکر برخی از این نکات خواهیم پرداخت. با لوتوس سازان آذر همراه باشید.
1- انتخاب نوع دستگاه تصفیه آب (بسیار مهم)
ابتدا این را بدانید که دستگاه های تصفیه آب با چندین عملکرد متفاوت در بازار موجود هستند. دستگاه های با فناوری اسمز معکوس یا RO، دستگاه های متکی به فیلتراسیون و UF، دستگاه های تبادل یونی و … دستگاه های مناسب برای استفاده خانگی اغلب یا RO هستند یا فیلتراسیون. تفاوت آنها در این است که دستگاه تصفیه آب RO دارای فیلتر ممبران هستند که قدرت زیادی در تصفیه دارد. اما دستگاه های فیلتراسیون ممکن است همه فیلترها را داشته باشند به جز ممبران.
این فیلتر توانایی زیادی در تصفیه آب دارد که باعث می شود تمام مواد مضر و سموم از آب حذف شوند. در صورتی که دستگاه های فیلتراسیون فاقد این توانایی هستند و تنها بخشی از مواد مضر را حذف می کنند. به عنوان مثال با دستگاه RO نیترات از آب حذف می شود ولی دستگاه های فیلتراسیون این توانایی را ندارند.
2- انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی بر اساس نیاز و زمینه مصرف
برای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی ابتدا باید بدانیم قصد استفاده از دستگاه تصفیه آب برای چه منظوری است؟ مانند: جهت مصرف شرب، پخت و پز … یا جهت استحمام و یا دیگر مصارف. دیگر اینکه آب مصرفی دارای چه ویژگی هایی می باشد. آیا کلر، نیترات و نیتریت و سایر آلاینده های شیمیایی محلول در آب را دارا می باشد؟
آیا آلایندگی های محلول در آب به صورت سطحی بوده و آب مورد نظر فقط رنگ و طعم نامطبوعی را دارد؟ از آنجایی که پیش فرض ما برای نگارش این مقاله استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی جهت مصرف شرب بوده بنابراین نکاتی را که در این مقاله اشاره نموده ایم مخصوص مصرف شرب می باشد که مصارف دیگر را نیز شامل می شود ولی همان طور که قبلا اشاره نمودیم مصارف غیر شرب نیاز به این میزان تصفیه ندارند.
2- تعداد فیلترها
فرایند تصفیه آب در دستگاهای RO، در 5 مرحله انجام می گیرد. بعضی از کمپانی ها برای خاصیت بخشیدن به آب و یا عمر طولانی تر فیلترها از فیلترهای بیشتری استفاده می کنند. اما گاهی اوقات بعضی از افراد و یا کمپانی ها با اضافه کردن فیلترهایی بی خاصیت و یا استفاده چندین باره از فیلترها قصد بزرگنمایی دستگاه و گران فروختن آن را دارند. ما پیشنهاد می کنیم از دستگاه 6 مرحله استفاده نمایید و در صورتی که علاقه مند بودید فیلترهای تصفیه آب خاصی را دستگاه شما داشته باشد، آن را به راحتی به دستگاه 6 مرحله ای خود اضافه کنید.
فیلتر مرحله ششم می تواند فیلتر مواد معدنی با کیفیت خوب یا فیلتر قلیایی باشد. دستگاه های تصفیه آب اورجینال را ببینید. همگی دارای ۵ یا 6 فیلتر هستند. دستگاه های با فیلتر بیشتر را کاملا بررسی کنید. ممکن است ابزاری برای فریب شما باشد! برخی از فروشندگان دستگاه تصفیه آب را مجهز به 10 فیلتر می کنند و مشتری نیز بی خبر از همه جا تصور این را دارد که این دستگاه بسیار بهتر از دستگاه های دیگر است و قدرت تصفیه بیشتری دارد در صورتی که اینگونه نیست!
همچنین:
بسیاری از فیلترهایی که گفته می شود قلیایی است، فقط اسم و یک مانور تبلیغاتی هستند. فیلترهای اکسیژن ساز و … بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند. فیلتر UV به هیچ عنوان برای مناطق شهری نیازی نیست و فقط در موارد بسیار انگشت شمار نیاز به نصب است. آن هم بعد از آزمایش آب! با فروشنده دستگاه قلیایی تماس بگیرید و بفرمایید که یک ماه پس از راه اندازی دستگاه، نمونه آب را به آزمایشگاه برده و مورد آزمایش قرار میدهم و اگر قلیایی نبود، آن را پس خواهم فرستاد. ببینید آیا تضمینی می دهد؟ بیشتر سعی می کنند با اضافه کردن تعدادی فیلتر های ارزان قیمت بر روی دستگاه تصفیه آب، آن را با قیمت بالاتری بفروشند. بنابراین در مورد فیلترها حتما تحقیق کنید!
3- برند دستگاه
از جمله نکات مهم در خصوص نحوه انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی ، برند دستگاه است. دستگاه های تصفیه آب در بازار با برند های زیادی موجود هستند. روی بسیاری از آنها نوشته شده MADE IN TAIWAN. اما واقعا اینگونه نیست و بسیاری از دستگاه ها، مارک ها و برند های داخلی هستند که هر فروشنده برای خود اقدام به برند سازی کرده است. اکنون حدود 95% از دستگاه های تصفیه آب در بازار، مونتاژ شده در ایران هستند. اما چگونه متوجه این موضوع بشویم؟ ابتدا به کلیه قطعات دستگاه نگاه کنید! کلیه قطعات باید دارای 1 برند باشند و اگر اینگونه نبود به اصل بودن دستگاه شک کنید!! (پمپ، بدنه، ترانس و … ).
در اینترنت آن برند را به صورت انگلیسی جستجو کنید. ببینید برای آن برند سایت معتبری از کمپانی وجود دارد؟ اگر سایت معتبری موجود نباشد، به اصالت آن برند شک کنید! مثلا دستگاه با برند FLUXTEK که شما می توانید سایت fluxtek.com را مشاده نمایید و به اصالت آن پی ببرید. اما دستگاه های با برند TEC، هیچ سایت معتبری از کمپانی سازنده ندارند و بنابراین مشخص است که این دستگاه در ایران مونتاژ می شود.
4- اصل یا اورجینال بودن دستگاه تصفیه آب خانگی
برای انتخاب یک دستگاه مناسب لازم است از سازنده دستگاه تصفیه آب خانگی که قصد خرید آن را داریم یا اینکه سازنده این دستگاه چه شرکتی بوده و برای کدام کشور می باشد، مطلع شویم. دستگاه های تصفیه آب موجود در بازار معمولا ساخت ایران، چین و تایوان می باشند که مناسب ترین آن ها دستگاه تصفیه آب خانگی ساخت تایوان است. معمولا دستگاه های ساخت کشور تایوان تحت لیسانس آمریکا می باشند و از کیفیت بالاتر و قیمت مناسبی نیز برخوردارند.
راه دیگر برای تشخیص دستگاه تصفیه آب اصل (اورجینال) از تقلبی این است که از اصالت فروشنده و فروشگاهی که می خواهیم دستگاه تصفیه آب را از آن خریداری نماییم، اطمینان حاصل کنیم یا بهتر بگوییم اطمینان از اینکه دستگاهی که قصد خرید آن را داریم، از نظر کیفیت و بهداشتی دارای استاندارد های بالایی هست یا خیر؟ در صورتی که از شرکت یا فروشگاهی خرید می نمائید که قابل اطمینان باشد، در مراحل دیگر برای انتخاب دستگاه مناسب برای منزل خود مسیر هموارتری را طی خواهید کرد.
5- به دنبال ارزان قیمت ها نباشید!
دستگاه های تصفیه آب به طور مستقیم با سلامت شما در ارتباط اند. به دنبال کیفیت خوب باشید نه دستگاه های ارزان قیمت! ارزان قیمت شدن تنها با استفاده از مواد نامرغوب و فیلترهای بی کیفیت میسر می شود نه با تخفیف های دروغین. بنابراین توصیه می شود ابتدا یک دستگاه تصفیه آب با کیفیت مناسب را انتخاب کنید و بعد به دنبال مناسب ترین قیمت آن در بازار باشید. این نکته را نیز بگوییم که هر گران قیمتی هم، خوب نیست و صرفا با توجه به قیمت دستگاه نباید خرید کرد.
6- گواهینامه ها و استانداردهای دستگاه تصفیه آب خانگی
گام ششم در انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی، آگاهی از گواهینامه ها و استاندارد هایی می باشد که تصفیه آب خانگی انتخابی ما باید دارای آن باشد. گواهینامه ها و استاندارد هایی که نشان دهنده بهداشتی بودن و کیفیت بالای دستگاه می باشند.
7- گارانتی
دستگاه های تصفیه آب اغلب توسط خود فروشندگان گارانتی می شوند. قبل از خرید از وضعیت گارانتی آن مطمین شوید! دقیقا بپرسید که چه مواردی شامل گارانتی می شوند و برای گارانتی چه مدارکی را بایستی ارائه داد؟ مثلا در فاکتور ذکر شود. همچنین می توانید بسیار زیرکانه با فروشگاه یا شرکت مورد نظر تماس بگیرید و عنوان کنید که مثلا 6 ماه پیش از آنها دستگاه را خریداری کرده اید و اکنون دستگاه مشکل دارد. ببینید برخورد آنها در رابطه با این موضوع چگونه است!!
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم مهم ترین نکات را در خصوص نحوه انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی بازگو کنیم. اگر نکته ای هست که در ذهن شما مانده و فکر می کنید در مقاله نیامده است، حتما در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.