یکی از مشکلات نسبتا رایج در دستگاه های تصفیه آب خانگی، خاموش نشدن و یکسره کار کردن این دستگاه ها است. گاهی اوقات این مشکل مدت ها وجود دارد اما مصرف کننده متوجه نیست که نهایتا منجر به بروز عیوب بزرگتر و هزینه بیشتر و همچنین هدر رفتن آب به فاضلاب می شود. دستگاه های تصفیه آب امروزه جزو کالاهای مهم هر خانه محسوب می شوند. گاهی دستگاه های تصفیه آب با مشکلاتی روبرو می شوند اما بعضی مشکلات بسیار رایج تر هستند. مانند خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب آکوا، سی سی کا، سافت واتر و… اما چرا دستگاه تصفیه آب خاموش نمی شود؟ در این مقاله می خواهیم علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی RO
دستگاه های تصفیه آب خانگی اسمز معکوس در حالت عادی پس از پر شدن مخزن باید خاموش شوند و در واقع جریان آب و برق قطع شود. دستگاه های تصفیه آب خانگی معمولا بین ۴۰ دقیقه تا حداکثر ۲ ساعت زمان نیاز دارند تا مخزن ذخیره را پر از آب کنند. گاهی ممکن است این فرآیند در مدت زمانی بسیار طولانی تر انجام شود و متوجه می شوید که دستگاه به صورت مداوم کار می کند و خاموش نمی شود. این حالت از دستگاه نشان از اختلال قطعات مختلفی می دهد. در ادامه به بررسی علت های این مشکل می پردازیم.
1- خرابی فیلتر ممبران تصفیه آب:
یک علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی ، خرابی فیلتر ممبران است. اگر فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب اشباع شده و روزنه های آن مسدود گردد، هیچ آبی از ممبران عبور نخواهد کرد و تمام آب ورودی به دستگاه از طریق فاضلاب خارج می شود. در این حالت بدیهی است که دستگاه به دلیل عدم تولید آب تصفیه شده به صورت مداوم کار می کند. جهت بررسی این مساله، شیلنگ خروجی آب تصفیه شده از ممبران را خارج کرده و میزان عبور آب از آن در هر دقیقه را بررسی کنید.
2- ضعیف بودن پمپ تصفیه آب:
پمپ در دستگاه اسمز معکوس وظیفه دارد تا فشار لازم آب را برای فیلتر ممبران فراهم کند. اگر پمپ تصفیه قادر به ایجاد فشار لازم برای آب نباشد دستگاه تصفیه آب RO ساعت ها کار می کند و حجم آب تصفیه شده بسیار کم می باشد. بنابراین ساعت های طولانی طول می کشد تا مخزن ذخیره پر شود و به طبع دستگاه نیز دیرتر خاموش می شود.
علت کار نکردن پمپ دستگاه
3- ایراد در سوییچ قطع فشار بالا (high pressure):
در دستگاه تصفیه آب خانگی قطعه ای به نام سوییچ فشار بالا وجود دارد که پس از پر شدن مخزن تصفیه آب و رسیدن فشار دستگاه به میزان مورد نظر، جریان برق را در دستگاه تصفیه آب قطع می کند. در صورتی که سوییچ فشار بالا دچار ایراد شود، در این صورت دستگاه متوجه پر شدن مخزن تصفیه آب نخواهد شد و دستگاه تصفیه آب خاموش نمی گردد.
4- خرابی سنسور قطع کن فشار بالا:
سوئیچ قطع فشار بالا وظیفه دارد تا هنگامی که مخزن ذخیره پر از آب تصفیه شده شود، دستور قطع جریان برق را بدهد و از تصفیه مجدد آب جلوگیری کند. اما هنگامی که این سوئیچ خراب باشد قادر به تشخیص صحیح فشار نمی باشد و نمی تواند جریان برق دستگاه را قطع کند. بنابراین سیستم نیز خاموش نخواهد شد.
5- توان پایین پمپ تصفیه آب:
پمپ باید بتواند فشار مورد نیاز فیلتر ممبران را تامین کند. اگر توان پمپ تصفیه آب جهت تامین این فشار پایین تر باشد، دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس باید مدت بیشتری روشن مانده و به صورت مداوم کار کند. به منظور بررسی این مساله، شیر و مخزن تصفیه آب را بسته و شیر برداشت را باز نمایید. پس از روشن شدن دستگاه مقدار فشاری که فشار سنج نشان می دهد را بخوانید، این فشار باید عددی بین 80 تا 120PSI باشد.
6- ایجاد نشتی در دستگاه تصفیه آب خانگی:
بعد از فیلتر ممبران را در دستگاه چک کنید و اگر نشتی یا آثار آن را مشاهده کردید، بدانید که این فشار دستگاه را کم کرده و به همین دلیل دستگاه به طور خود به خودی برای جبران این کاهش فشار به مدت بیشتری به عملکرد خود ادامه می دهد. پس نگران چیزی نباشید!
ایجاد نشتی در دستگاه تصفیه آب خانگی
7- ایراد در زانویی ممبران:
توجه داشته باشید که اگر زانویی ممبران خراب شده باشد، آب تصفیه شده توسط دستگاه نیز از آن عبور نکرده و این منجر به بازگشت مجدد آب به هوزینگ دستگاه می شود و نهایتا از طریق خروجی از دستگاه بیرون می رود!!
نتیجه گیری
اگر دستگاه تصفیه آب شما خاموش نمی شود و به صورت مداوم کار می کند، این مساله می تواند موجب کارکرد دائم پمپ تصفیه آب و استهلاک و خرابی بیشتر دستگاه شود، بنابراین توصیه می شود که در اسرع وقت این مشکل را بررسی کرده و در جهت رفع آن اقدام کنید. اگر با بررسی نکات ذکر شده در بالا این مشکل مرتفع نگردید، به این منظور از تکنسین مجرب تصفیه آب کمک بگیرید. ما در این مقاله سعی کردیم علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی را بررسی کنیم. نظرات خود را در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.